απο Αύριο ως την Παρασκευή 15 Απριλίου

ενημέρωση: αυτή είναι η εβδομάδα που οι ενότητες ολοκληρώνονται. Οι επόμενες εβδομάδες και μέχρι την Πέμπτη 14 Απριλίου θα εχουμε την ευκαιρία να Παρουσιάσουμε τους Εαυτούς μας!"Ποιός είμαι" θα είναι μία δημιουργική προσέγγιση του εαυτού μας, με όποιο τρόπο νομίζουμε ότι μπορεί αυτός να παρουσιαστεί (ζωγραφική, κολλάζ, κείμενο...). "Ποιός/α είμαι, εγώ ο/η δημιουργός του έργου", "Ποιός/α είμαι: η τάξη μου" , "Ποιός/α είμαι:το σχολείο μου", "Ποιός/α είμαι: ο καθηγητής μου". Καλή έμπνευση!!
Αγαπητοί μαθητές ο σχολιασμός είναι ένας χώρος για δημιουργικό διάλογο, καλόπιστη κριτική και σχόλια.
Ας τον κρατήσουμε καθαρό!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

3ο Γυμνάσιο Αιγίου Καριοφύλλη Ελένη Α Τάξη

Το σχολείο μου

Πάω στο 3ο Γυμνάσιο Αιγίου . Το σχολείο μου είναι μεγάλο . Έξω υπάρχει μια μικρή αυλή σε σχέση με τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό. Περιβάλεται απο ψηλά κάγγελα . Εξωτερικά έχει διάφορα χρώματα όπως κίτρινο , μπέζ κ.α. Στο προαύλιο έχει διάσπαρτα παγκάκια όπου τα παιδιά μπορούν να ξαποστάσουν και λίγα γέρικα δένδρα που δίνουν μια ευχάριστη νότα φύσης. Τα παιδιά εκεί μπορούν να ξεφεύγουν απο το μάθημα και να συζητάνε για διάφορα θέματα. Επίσης υπάρχει και το κυλικείο όπου τα παιδιά μπορούν να ψωνίσουν το καθημερινό τους γεύμα . Μέσα υπάρχει ένας μεγάλος χώρος όπου γίνονται οι εκδηλώσεις και μαζευονται τα παιδιά όταν κάνει κρύο . Υπάρχει ένα ύψωμα όπου ειναι "η σκηνή" στις γιορτές . Γύρω απο αυτόν τον εσωτερικό χώρο υπάρχουν αίθουσες και τα γραφεία των δασκάλων.
Επιπλέον υπάρχουν δυο σκάλες απο τις οποίες μπορούμε να ανεβούμε στον επάνω όροφο. Γύρω απο τους τοίχους κρέμονται διάφορες εικόνες και ζωγραφιές μαθητών που φοίτησαν σε αυτό το γυμνάσιο. Οι πάνω αίθουσες είναι αρκετά ευρύχωρες και ο ήλιος τις φωτίζει  κάθε μέρα απο τα πλατιά  παράθυρα που υπάρχουν στην μια μεριά της τάξης . 
Αυτά λοιπόν όσον αφορά την περιγραφή του σχολείου μου εξωτερικά και εσωτερικά. 

3ο Γυμνάσιο Αιγίου Ανδρικόπουλος Αθανάσιος Α Τάξη

Είμαι ο Αθανάσιος Ανδρικόπουλος οι περισσότεροι με φωνάζουν Σάκη. Πηγαίνω στην Α Τάξη και είμαι δεκατεσσάρων χρονών. Έχω μέτριο ύψος  ,σκούρο δέρμα ,μαύρα  μαλλιά και μαύρα μάτια. Μου αρέσει να γυμνάζομαι , να προσέχω τη διατροφή μου και γενικότερα την εξωτερική μου εμφάνιση. Τον ελεύθερο χρόνο μου τον περνάω ακούγοντας μουσική , όλων των ειδών . Μου αρέσει επίσης να παίζω ηλεκτρονικά παιχνίδια όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας μου. Η ζωγραφική με χαλαρώνει και μου αρέσει να χρησιμοποιώ χρώμα όταν ζωγραφίζω.

4ο Γυμνάσιο Αιγίου Συρινιάν Σταμάτης - Αρτέμιος Α Τάξη

Περιγραφή του χαρακτήρα μου

Ειμαι ένα παιδί ανήσυχο , νευρικό και συνήθως προβληματικό. Όταν αρχίζουμε να γράφουμε διαγωνίσματα νιώθω ατάραχος , αλλά αργότερα , αν κολλήσω κάπου , με πιάνει άγχος και δεν μπορώ να σκεφτώ καλά.Στο σπίτι συνέχεια ψάχνω αφορμές για να μη διαβάζω , αλλά τελικά πιέζομαι και τα καταφέρνω. Είμαι χαρούμενος όταν έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλω , αλλά όταν συμβαίνει το αντίθετο δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα. Μπορώ επίσης να νευριάσω εύκολα.

4ο Γυμνάσιο Αιγίου Ελένη Ζάρπα Α Τάξη

"Μια μέρα απο τη ζωη μου"


Με λένε Ελένη , και πάω στο τέταρτο ,
φτάνω στο σχολείο στις οχτώ παρα τέταρτο.
Σήμερα πρώτη ώρα είχαμε καλλιτεχνικά 
και δεύτερη ώρα μαθηματικά .
Τρίτη ώρα είχαμε αρχαία ,
και η Κυρία μας είναι η καλύτερη παρέα .
Τέταρτη ώρα είχαμε Αγγλικά ,
ειναι πανευκολα για μένα .Μια χαρά !
Πέμπτη ώρα είχαμε Γαλλικά
είχαμε κενό τι διασκεδαστικό.
Έκτη ώρα είχαμε γυμναστική.
Το αγαπημένο μου μάθημα εστί.
Κείμενα είχαμε έβδομη ώρα ,
και πάω στο σπιτάκι μου αμέσως τώρα.

Γυμνάσιο Δρεπάνου Αργολίδας

Αθηναίου Ηλέκτρα Α'

Γυμνάσιο Δρεπάνου Αργολίδας

 Νίκος Καζάς Α'

 Αθηναίου Ασπασία Α'

Ραγιας Γιαννης Α'

2ο Γυμνάσιο Αιγίου: Χριστίνα Κυρίτση


ένα καλό μου φιλαράκι

Έργο από τη μαθήτρια Χριστίνα Κυρίτση
[Β' Τάξη Γυμνασίου]

παρουσιάζω τον εαυτό μου

Ποιά είμαι
Ποιός είμαι
Ποιός είμαι ως φίλος σου
Ποιά είμαι ως φίλη σου
Ημέρα 7η